#faaf3b
2
0
Servicis
176

Festes i tradicions

Tots els anys el cap de setmana més pròxim a la festivitat dels reis Mags, Melchor, Gaspar i Baltasar arriben a la localitat.

Els xiquets del poble donen la benvinguda a les seues majestats amb una foguera que dóna començament al repartiment dels regals entre tots els presents, sempre que s'hagen portat bé. Aquesta festivitat està organitzada per l'Associació Cultural Serra de *…

La festivitat de Sant Antonio se celebra en el mes de gener. El primer cap de setmana després del dia 17, sempre que la festivitat no caiga en cap de setmana.

El dissabte al matí es fa la "rossegà" (arrossegament). Amb els mascles es porta la *carrasca que es cremarà en la foguera. A la vesprada es crema la foguera i es fa la benedicció dels animals. A continuació té lloc la…

El dilluns de pasqua els veïns de la Serratella celebren la *romeria a Sant Joan *Nepomuceno. A les nou del matí els romanís inicien la ruta des de l'Església de San Miguel en adreça *Albocacer pel camí dels *Deveses cap a la *Masia dels *Caçalades entonant l'O *vere deus. El recorregut fins a arribar a l'ermita de Sant Joan *Nepomuceno és d'aproximadament 40 o 50 minuts. L'ermita es troba a…

Les festes en honor al patró de la la Serratella se celebren el tercer diumenge d'agost. Durant nou dies els veïns gaudeixen de tot tipus d'actes en el carrer com els "*bous *per la vila" (bous pels carrers), balls populars, orquestres, actes infantils, exposicions, etc.

Estan organitzades per la Comissió de Festes en col·laboració amb l'ajuntament i els veïns.

Cada any durant la Setmana Santa i el dilluns de resurrecció se celebra la Primavera Cultural, on tenen lloc exposicions, conferències i excursions pel terme.

En el mes d'agost també té lloc l'Estiu Cultural, on les exposicions, els concerts i els jocs tradicionals formen part de la programació.

Aquestes activitats les organitza l'Associació Cultural Serra de…